Kineziološki pregled v medicini dela ZAP FITCORP

Odkrijte moč kinezioterapije in občutite kako lahko izboljša vaše fizično in psihično zdravje. Izboljšajte vašo mišično moč in gibljivost, zmanjšajte vaše bolečine ali bolj optimalno rehabilitirajte vaše poškodbe pod okriljem naših strokovnjakov. Prav tako lahko vadite z namenom izboljšanja telesne sestave ali obiščete našega prehranskega svetovalca. Naredit vaš prvi korak k boljšemu počutju danes!

Predstavitev

Kineziologija je znanost, ki se ukvarja s človeškim gibanjem. Kineziološki pregled vsebuje oceno gibljivosti in moči vaših mišic/sklepov preko gibalnih testov, oceno telesne drže in oceno trenutne telesne pripravljenosti. Na podlagi ugotovljenega se predpiše individualiziran vadbeni program glede na želje, problematiko in cilje vadečega. Pregled je namenjen ljudem z željo po odpraviti bolečinskih stanj/rehabilitaciji poškodb kot tistim, ki želijo izboljšati nivo telesne pripravljenosti.

Zakaj narediti pregled?

S kineziološkim pregledom lahko dobite boljši vpogled v vaša trenutna mišična/sklepna neravnovesja, kjer na podlagi tega prejmete ustrezne korekcijske vaje z namenom preprečevanja bolečin/poškodb ali lajšanjem le teh.

V sklopu (temeljitega) pregleda boste prejeli tudi natančno analizo telesne drže s priznanim programom PostureScreen ali meritev telesne sestave z medicinsko verificirano tehtnico Tanita
MC780

Kaj lahko pričakujete pri pregledu?

Temeljit (do 75 minut) ali krajši pregled (do 30min), kjer se preveri moč in gibljivost posamičnih mišic in mišic v gibanju pri izvedbi vaj in izvedb vsakodnevnih gibov. Preveri se tudi gibljivost in stabilnost sklepov. Po koncu pregleda prejmete tudi poročilo z napotki.

V sklopu temeljitega pregleda vam pripada tudi
individualiziran vadbeni program in dodatna ura s
kineziologom, ki je namenjena prikazu vaj iz vadbenega programa.

Prednosti kineziološkega pregleda

Pridobili boste boljše razumevanje vašega telesa v
gibanju in vaših gibalnih limitacij. Vedeli boste katere vaje izvajati glede na vaše trenutne limitacije in cilje. Prav tako boste pridobili usmerjene nasvete iz področji ergonomije, spanca in prehrane.

Prav tako boste pridobili podrobne informacije o
deficitu vaše telesne drže in stanju telesne sestave. S spremembami na področju gibanja in prehrane vam pomagamo lajšati bolečine in izboljševati počutje.

Kako poteka kineziološki pregled ?

Ko pridete na kineziološki pregled vaš čaka nekaj korakov. Na pregled priporočamo, da pridete v raztegljivih oblačilih (trenirke, kratke hlače, pajkice, športni nedrček).

1.
Uvodni pogovor

Preverjanje trenutnega zdravstvenega stanja, vaše problematike, zdravstvene zgodovine in vaših trenutnih navad/razvad

2.
Testiranje & analiziranje

Prvotno ocenimo telesno držo nato se usmerimo v temeljit pregled gibal od stopal do glave. V primeru poškodbe/bolečin se testiranje usmeri v poškodovan predel in povezane telesne predele. Testiranje je tako pasivno kot aktivno (gibanja/vaje izvajate vi)

3.
Rezultati in priporočila

Na podlagi ugotovljenega boste pridobili vaše osebno poročilo, kjer bo podrobno opisan povzetek pregleda. Poudarimo katera področja bo potrebno izboljšati in kako. Prav tako boste pridobili vaš vadbeni program z video povezavami do vseh vaj.

Kako naprej po pregledu ?

Za najbolj učinkovite rezultate svetujemo, da po pregledu nadaljujete s:

Kineziološko vadbo

Izvajajte vaš vadbeni program individualno ali v manjši skupini (do 3) pod nadzorom kineziologa.

Začni z vadbo

Fizioterapijo

V kolikor je poškodba bolj akutna oziroma je bolečina zelo izrazita se svetujem obisk pri fizioterapevtu, da se stanje umiri preden se nadaljuje z vadbo.

Posvetom pri prehranskem
strokovnjaku

Rešitev tudi za tiste z željo po preobrazbi telesne sestave ali za razvoj bolj zdravih prehranskih navadah.

Preveri ponudbo

Kineziološka razlika

Zakaj izbrati nas pri reševanju vaših gibalnih težav ali doseganju vadbenih želja? Naš pristop je sestavljen na načelu personalizacije preko katere dosežemo optimizacijo vašega zdravja.

1.
Strokovna ekipa

Naši kineziologi imajo več letne izkušnje dela v praksi, prav tako sodelujejo z ZAPovimi fizioterapevti in zdravniki. Tako zagotavljamo celostno rešitev vaših mišično – skeletnih težav.

2.

Individualiziran vadbeni načrt

Na podlagi pregleda ter ekipnega posveta se vsaki stranki sestavi njen vadbeni program, ki je narejen za obdobje več mesecev s priloženo progresijo ter dodanimi vajami za gibljivost. Vse vaje imajo svojo povezavo do videoposnetkov.

3.
Podpora

Naši kineziologi in fizioterapevti vam bodo na voljo tudi po zaključeni terapiji za vaša vprašanja.

4.

Spremljanje napredka

Z napravo kot je TANITA MC780, ki izredno natančno izmeri vašo telesno sestavo ali program PostureScreen, Inc., imamo načine, da lahko vaš napredek spremljamo preko sprememb v telesni sestavi in/ali drži.

Odklenite vaš potencial

Ste pripravljeni narediti prvi korak k izboljšanju vašega psiho-fizičnega zdravja?
Kontaktirajte nas danes za termin vašega kineziološkega
pregleda.