Miha Rojcmag. kineziologije

  • Predstavitev

Magister kineziologije, kondicijski trener 2. stopnje, mednarodni trener triatlona (International Triathlon Union Coaching Course Level 2; najvišja stopnja).

Vedno nasmejan in pripravljen na gibanje, je od otroštva naprej treniral različne športe – rokomet, nogomet, judo. Pri 14-ih je pričel trenirati triatlon in se z njim od leta 2009 profesionalno ukvarja kot trener, od leta 2014 pa kot glavni trener otrok in odraslih v Triatlonskem klubu Utrip, Kamnik. Deluje tudi kot trener reprezentance mlajših mladincev pri Triatlonski zvezi Slovenije, od leta 2017 je trener triatlona najvišje stopnje pri mednarodni triatlonski zvezi. V obdobju 2009 – 2014 je deloval kot vaditelj plavanja v Plavalnem klubu Kamnik in v Termah Snovik.

Kot diplomirani kineziolog (Fakulteta za šport) se je leta 2018 zaposlil v Centru za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik, kjer je v ekipi za promocijo zdravja zaposlenih izvajal aktivne odmore v delovni populaciji, individualne posvete s področja telesne vadbe, različna izobraževanja in praktične delavnice na temo obvladovanja bolečine v križu, debelosti in hujšanja, izvajal različna testiranja telesnih parametrov in zmogljivosti, organiziral vodene vadbe za zaposlene, za podjetja ter lokalno skupnost. Poleg naštetega je izvajal tudi vadbo otrok 3. in 6. razredov OŠ, ki so bili sprejeti v družinsko obravnavo debelosti.

V sklopu magistrskega študija kineziologije na Fakulteti za šport na Univerzi v Ljubljani je praktična znanja pridobival v športni Gimnaziji Šiška, na Inštitutu za šport, v domu starejših občanov Bežigrad in v Centru starejših Trnovo, kjer je sodeloval pri sestavi in izvedbi prilagojene vadbe za starostnike, testiranjih ter pri telesni regeneraciji po poškodbah mladostnikov. V sklopu magistrskega dela izvaja raziskavo o relativnem energijskem deficitu pri triatlonkah, ki zajema vse triatlonke v Evropi.

S svojimi športnimi znanji in izkušnjami v sklopu treningov triatlona pripravlja in vodi tekaške, kolesarske in kondicijske treninge ter treninge plavanja za otroke, mladostnike in odrasle. S svojimi praktičnimi znanji kineziologije in krepitve zdravja zaposlenih izvaja najrazličnejše prilagojene vrste vadb za vse generacije in hkrati svetuje o najustreznejši vrsti, načinu in izvajanju vadbe za doseganje želenih rezultatov – od fizične pripravljenosti do preprečevanja težav s hrbtenico in gibali.

Kontakt


E-MAIL

info@zap.siTELEFON

041 704 954Spremljajte nas preko

Socialnih omrežijPokliči zdaj