Naše storitve

in rešitveKINEZIOLOGIJA

Kineziologija je veda o gibanju človeškega telesa. Kinezioterapija predstavlja učinkovito preventivo pred razvojem mišično – skeletnih in/ali različnih kronično nenalezljivih bolezni. Kineziolog je tako udeležen pri delu s splošno in športno populacijo, kjer je cilj odpravljanje bolečin ali težav povezanih z gibanjem, izboljšanje gibalnih sposobnosti posameznika ter posledično njegove telesne pripravljenosti in sestave, kar pa vodi v boljše počutje in zdravje.
Kineziolog v ZAP FITCORP-u opravi podroben pregled vaših gibalnih vzorcev, vam izmeri telesno sestavo s tehtnico TANITA MC 780 ter analizira telesno držo. Na podlagi pridobljenih ugotovitev kineziolog za vas sestavi individualiziran vadbeni program in je z vami prisoten v vašem vadbenem procesu pri odpravljanju mišično-skeletnih poškodb in boljši telesni pripravljenosti.

Podroben uvodni pregled gibalnih vzorcev


Uvodni pregled gibal, ki ga opravi kineziolog vam bo dal podroben vpogled v trenutno stanje vaših sklepov in mišic iz vidika moči in gibljivosti. Kineziolog vam bo povedal katere mišice so šibke ali pa preveč aktivne, katere so skrajšanje ali v pretiranem raztegu. Na podlagi ugotovljenega se vam lahko sestavi tudi individualiziran program vadbe.

Namenjen je ljudem z bolečinami/poškodbami mišic in sklepov ali ljudem, ki hočejo dobiti boljši vpogled v gibalno sposobnost lastnega telesa in s tem pripeljali svojo telesno pripravljenost na višji nivo.Kineziološke vadbe


Kineziološka vadba se osredotoča na reševanje vaših gibalnih težav ter vas bo istočasno pripeljala na višji nivo splošne telesne pripravljenost. Ne osredotoča se zgolj na sklep/mišico, ki je poškodovan/a temveč je pristop celosten in zajema celotno telo. S tem se posamezniku vzpodbudi zaupanje in samozavest v svoje gibanje namesto strah in izogibanje.

ZAPov kineziolog ali kineziologinja bo z vami opravil/a individualne vadbe ali vadbe v paru. S tem pristopom se ohranja maksimalna kakovost in posvečanje pozornosti vaši vadbi in problematiki. Posamične kineziološke vadbe trajajo 60 minut.Vadbeni programi


Kineziološki vadbeni programi so ustvarjeni po meri posameznika. Po uvodnem gibalnem pregledu se na podlagi pridobljenih informacij sestavi vadbeni program glede na problematiko posameznika. Vadbeni program je tako sestavljen za tri mesečno obdboje s sprotnim prilagajanjem programa v kolikor kineziolog oceni, da so modifikacije potrebne.

Vadbeni program vam bo dostopen tudi preko spleta in boste lahko dostopali do njega preko računalnika ali telefona. Vse vaje imajo tudi svojo povezavo do videoposnetka prikaza vaj.Meritev telesne sestave


Meritev telesne sestave je odličen način, da se podrobno seznanite v vašo telesno sestavo ter trenutnimi deleži in vrednostmi mišičja, telesnega maščobnega tkiva in kostne mase ter 24 drugimi parametri. Slednje bomo natančno izmerili z enim od  najnaprednejših analizatorjev, ki uporablja metodo bioelektrične impedance – Tanita MC780.

V našem športno medicinskem centru opravite meritev telesne sestave pod nadzorom kineziologa, ki vam rezultate tudi podrobna interpretira. Opravite lahko tudi zgolj meritev in prejmete izpis vaših rezultatov. Na podlagi rezultatov lahko opravite tudi posvet pri prehranskem strokovnjaku.Prehransko svetovanje


Prehransko svetovanje z ZAPovimi strokovnjaki glede na vaše želje, cilje, potrebe in življenjski slog. Z analizo vaših trenutnih prehranskih navad skupaj določimo smernice in oblikujemo strategije za dosego vaših ciljev, mi pa poskrbimo za doslednost in podporo.

Ker pa je za uspešno implementacijo novih sistemov potrebno več kot le poznati teorijo, boste s sodelovanjem spoznali strategije in tehnike implementacije, s katerimi se bodo spremembe obdržale na dolgi rok. V sodelovanju s kineziologi, ki bodo poskrbeli še za gibalni del, je dober rezultat neizbežen.


Testiranje psihične kondicije in odpornosti na stres - Managerski Pregledi - ZAP

Kineziološko svetovanje


S strokovnim posvetom vam lahko kineziolog ali kineziologinja razloži in izobrazi o ustreznih in neoptimalnih gibalnih vzorcih  ter vam predstavi vaje v primeru mišično – skeletnih bolečin (bolečine v hrbtenici, kolenu,…) ali vaje za izboljšanje telesne drže oziroma sestave.  Prav tako vam lahko predstavi primerne vadbene metode za razvoj moči, vzdržljivost, ravnotežja in ostalih gibalnih sposobnosti.

S strokovnimi priporočili vam lahko kineziolog pomaga pri zmanjšanju bolečin ter izboljšanju gibanja, telesne sestave in počutja. Strokovni posvet je brezplačen in traja 15 minut.


Kontaktni obrazec

Sporočite nam kaj potrebujete

  E-MAIL

  info@zap.si


  TELEFON

  041 704 954


  NASLOV

  Hacquetova 6, 1000 Ljubljana (Vilharjev podhod)


  Kontakt


  E-MAIL

  info@zap.si  TELEFON

  041 704 954  Spremljajte nas preko

  Socialnih omrežij  Pokliči zdaj