Domov » Spletna trgovina » Za podjetja » Izobraževanja » Pravilno dvigovanje in premeščanje bremen | Delavnica za zaposlene

Pravilno dvigovanje in premeščanje bremen | Delavnica za zaposlene

Namen izobraževanja

Nepravilna tehnika dvigovanja bremen ter zadrževanje v nepravilnih položajih z bremeni pogosto vodijo do bolečin v hrbtenici in/ali zgornjih ter spodnjih okončinah. Tako akutne kot preobremenitvene poškodbe znatno zmanjšujejo delazmožnost zaposlenih. Bolečine v hrbtenici spadajo med najpogostejše razloge odsotnosti z dela in tako predstavljajo velik strošek za podjetje. Na srečo lahko pojavnost le-teh zmanjšamo z implementacijo pravilnega gibanja, ko imamo opravka z bremeni. Prav tako na zmanjševanje bolečin v križu in okončinah pomembno vpliva tudi znanje in posledično zavedanje o pravilnem gibanju, ki ga boste pridobili s to delavnico.

Vsebine in struktura izobraževanja

Na usposabljanju boste spoznali:

  • zakaj je pomembno, kako dvigujemo in prenašamo bremena
  • kakšne tehnike dvigovanja poznamo in kako se jih naučimo,
  • kako in kdaj le-te uporabiti v različnih situacijah,
  • na kaj morajo biti pozorni delavci, ki delo opravljajo stoje,
  • katere mišične skupine krepiti in raztezati ter katere sklepe narediti bolj mobilne za lažje izvajanje dela.

Poleg praktičnega prikaza ergonomskih načel za zdravo in varno delo bo med posameznimi sklopi delavnice čas namenjen čas tudi odmorom – tako pasivnim, kot vodenim aktivnim, kjer boste teorijo lahko prenesli v prakso. Za konec pa bo nekaj časa na voljo tudi za vprašanja zaposlenih, tako na temo delavnice kot tudi za pomoč pri individualnih težavah z gibali.

Trajanje

180 minut

Vprašanja in odgovori

30 minut

Število udeležencev

Do 50 udeležencev

Izvajalci

Zdravniki in strokovni sodelavci ZAP FITCORP.

Lokacija izvedbe

Po dogovoru.

Cena po dogovoru.

 

Kaj menijo naše stranke:

Hvala za odlično izvedeno ponedeljkovo delavnico. Za vsako vprašanje, ne glede na to kakšno je bilo, ste podali odličen odgovor. Bravo! Taja Plešinac, Razvoj kadrov/Personalentwicklung, DM drogerie markt d.o.o.

RAZIŠČITE VEČ
Morda vam bo všeč tudi…