Domov » Spletna trgovina » Za podjetja » Izobraževanja » Skrb za zdravje gibal pri delu z rokami

Skrb za zdravje gibal pri delu z rokami

Namen izobraževanja

Težave z rokami se pojavljajo pri delih, kjer prihaja do preobremenitev struktur zaradi dolgotrajnih ali ponavljajočih se gibov, uporabe sile, neugodnih položajev pri delu, pomanjkanja ustreznih odmorov, neozaveščenosti ali nemotiviranosti zaposlenih za zdrave in učinkovite tehnike dela, dodatne preobremenitve struktur v prostem času in drugo.

Posledične akutne ali kronične bolečine in težave, kot so bolečine v ramenih, komolcih, zapestjih in prstih, so pogost razlog zmanjšane delazmožnosti zaposlenih, bolniškega staleža in omejitev pri delu.

Pojavnost in resnost naštetih težav preprečujemo ali obvladujemo z ukrepi, ki vključujejo ustrezno usposabljanje in motivacijo zaposlenih za skrb za lastno zdravje in zdravje gibal.

Vsebine in struktura izobraževanja

Na usposabljanju boste spoznali

  • kako skrbeti za dobro zdravje rok
  • katere so najpogostejše težave, kako jih prepoznamo
  • kako jih preprečujemo in kako obvladujemo (zdravimo)
  • katere mišične skupine krepiti in raztezati ter katere sklepe narediti bolj mobilne za lažje izvajanje dela
  • in druge povezane in pomembne teme.

Poleg praktičnega prikaza ergonomskih načel za zdravo in varno delo in usmerjenih vaj za dobro skrb za zdravje rok čas namenjen tudi vprašanjem in odgovorom, z možnostjo individualnih posvetov s strokovnjaki pri težavah z gibali.

Usposabljanje priporočamo skupaj z dostopom do dopolnilnih vsebin za zaposlene na platformi in/ali z usmerjenimi plakati.

Trajanje

45 minut

Vprašanja in odgovori

15 minut

Število udeležencev

Do 40 udeležencev

Izvajalci

Zdravniki in strokovni sodelavci ZAP FITCORP.

Lokacija izvedbe

Po dogovoru.

Cena 

Osnovna cena – 495 eur + kilometrina

Kaj menijo naše stranke:

As an Adient’s EHS Director for the region Europe/Africa, I overlook 70+ different Adient production sites. Working more than 25 years in the company, I’m personally quite impressed with the work dr Denkovski is performing and the innovative programs that he has set up with our plant team. Key element of dr Denkovski’s approach is to bring health and safety closer to the shop floor people via hands-on tools which are easy to understand and practical to implement. Guido Leunens, EHS Director Europe/Africa, Adient V korporaciji Hidria izvajamo aktivnosti promocije zdravja, ki so namenjene vsem zaposlenim. Z ZAP-om sodelujemo na področju krepitve zdravja in delazmožnosti starajoče se delovne populacije. Na podlagi ugotovitev iz analize so bili izdelani temeljiti ukrepi, vezani na specifična delovna mesta, ocenjena so bila najbolj kritična delovna mesta in izdelani so bili predlogi primernih ukrepov in rešitev za dosego optimalnih delovnih pogojev vseh zaposlenih. Z ugotovitvami in rešitvami Zavoda ZAP smo zelo zadovoljni, njihovi predlogi ukrepov že dosegajo zastavljene cilje. Sabina Vidmar, direktorica, Hidria IP

RAZIŠČITE VEČ
Morda vam bo všeč tudi…