Domov » Spletna trgovina » Za podjetja » Aktivni odmori in video knjižnice » Odkup video vsebin – vadbe, aktivni odmori ali kratke izobraževalne vsebine

Odkup video vsebin – vadbe, aktivni odmori ali kratke izobraževalne vsebine

Video vsebine so enostaven in zabaven način vključevanja promocije zdravja v podjetje. Zaposleni se v delovnem okolju, ki podpira zdravje, zavedajo, da imajo s strani podjetja podporo in pogoje za izboljšanje svojega življenjskega in delovnega sloga. Aktivni odmori, usmerjene vaje in kratke izobraževalne vsebine so temelj preventive pred nastankom zdravstvenih težav.

Izbirate lahko med različnimi sklopi vsebin, ki lahko zajemajo krajše/daljše aktivne odmore za prekinjanje dela, usmerjene vadbe in po dogovoru krajše izobraževalne vsebine. Cena za odkup se razlikuje glede na izbrane vsebine.

V video knjižnici lahko izbirate med:

  • Raztezne vaje: vaje za raztezanje mišičnih skupin, ki so pri sedečem/stoječem delu najbolj obremenjene, največkrat skrajšane, zakrčene in so pogosto vzrok za bolečine.
  • Vaje za moč:  krepilne vaje za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne, da preprečimo bolečine, ki so posledica dalj časa trajajočega sedečega dela.
  • Vaje z elastiko: krepilne vaje s pomočjo elastičnega traku za tiste mišične skupine, ki jih je potrebno ohranjati močne.
  • Vaje za stabilizacijo: krepilne vaje za mišice trupa (trebušne mišice in mišice ob hrbtenici), ki ohranjajo fiziološki položaj hrbtenice in jo ščitijo pred prekomernim premikanjem vretenc, zaradi česar se pogosto lahko pojavi bolečina v hrbtenici.
  • Vaje za pospešitev krvnega obtoka: vaje za večje mišične skupine, s katerimi pospešimo krvni obtok in tako zmanjšamo napetost v spodnjem delu telesa in preprečimo otekanje nog.
  • Daljši sklopi vaj za celo telo: vaje, ki jih izvajamo stoje ali sede, zato so primerne tako za aktivni odmor na delovnem mestu kot tudi za doma.
  • Aktivni odmori za noge: vaje za prekrvavitev, raztezanje in krepitev spodnjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi nog.
  • Aktivni odmori za roke: vaje za raztezanje in krepitev zgornjega dela telesa, ki pripomorejo k boljši regeneraciji, sprostitvi in prekrvavitvi rok in ramenskega obroča.
  • Aktivni odmori za hrbtenico: vaje za raztezanje in krepitev mišic trupa, ki pripomorejo k boljši mobilnosti hrbtenice in sprostitvi mišic, ki s prekomerno aktivacijo in skrajšavo vretenca premikajo v nefiziološki položaj.

 

 

Kaj menijo naše stranke:

S strokovnjaki ZAP izvajamo različne aktivnosti, med njimi aktivne odmore s praktičnimi in enostavnimi vajami za razbremenitev hrbtenice, sklepov in mišic, izvajalec pa nudi tudi bogato zbirko video filmov, ki so nam v pomoč pri izvedbi aktivnih odmorov in izobraževanj. Nina Potisek, univ. dipl. prav Direktorica procesne podpore in ravnanja s človeškimi viri, Petrol d.d., Ljubljana   Njihove vaje imamo na našem intranetu in sodelavce spodbujamo k njihovi uporabi med delovnim časom. Določenim sodelavkam so »zlezle vaje pod kožo« in ni dneva, da jih vsaj nekaj ne bi skupaj ali posamično naredile. Tiste, ki vaje delamo že dlje časa, ugotavljamo, da nam lajšajo bolečine in napetosti predvsem na predelu spodnjega in zgornjega dela hrbtenice, prav tako so v pomoč pri ohranjanju gibljivosti in moči. Priporočamo vsem! Vesna Petric Uran, Zavod republike Slovenije za zaposlovanje   S strokovnjaki ZAP uspešno sodelujemo na področju osveščanja zaposlenih o zdravju na delovnem mestu, stresu ter čuječnosti. Uporabljamo tudi njihove aktivne odmore – 5 minutne vaje na delovnem mestu. S strokovnostjo in prijaznostjo ekipe ZAP smo zelo zadovoljni. Naredili smo tudi kratko anketo med sodelavci o uporabi aktivnih odmorov in njihove povratne informacije so zelo pozitivne: - Všeč mi je, da se malo razgibam med 8 urnim sedenjem za računalnikom. - So ravno prav dolgi in pripomorejo k boljšemu počutju. - So vedno dosegljivi in osredotočeni so na najbolj kritične dele telesa. - Ravno pravšnja dolžina, dovolj velika izbira različnih vaj/videov. - Primerno trajanje, boljše počutje, motivacija. - So zelo uporabni pri bolečinah v križu. Helena Miš Šmalc, direktorica področja Trženje, B2 d.o.o.

RAZIŠČITE VEČ
Morda vam bo všeč tudi…