Domov » Spletna trgovina » Za podjetja » Rešitve in aktivnosti PZD » Spletna platforma Vajanadan.si | Optimalno poskrbite za zdravje in delazmožnost zaposlenih

Spletna platforma Vajanadan.si | Optimalno poskrbite za zdravje in delazmožnost zaposlenih

Zdrava platforma Vajanadan.si je rezultat 15 letnega delovanja na področju vzdrževanja in krepitve zdravja zaposlenih ter upravljanja z zdravjem v delovnih organizacijah.

Na platformi boste našli pestro izbiro različnih vsebin: e-module s področja zdravja gibal ter duševnega zdravja, video knjižnjico aktivnih odmorov in vaj za preprečevanje in obvladovanje bolezni hrbtenice in gibal, atraktivne usmerjene webinarje ter dostop do skrbno izbranih strokovnjakov.

Pričakovani učinki uporabe vsebin za delovno organizacijo:
– krepitev zdravja in delazmožnosti zaposlenih,
– izboljšanje motivacije, zavzetosti in produktivnosti zaposlenih,
– zmanjševanje, obvladovanje in preprečevanje bolniškega staleža,
– povečano zadovoljstvo in pripadnost zaposlenih,
– razbremenitev in podpora kadrovski službi na področju zdravja in delazmožnosti zaposlenih,
– 365 dnevna letna podpora profesionalne ekipe za področje zdravja zaposlenih (specialisti MDPŠ, psihologi področja medicine in psihologije dela, fizioterapevti, kineziologi)

– in drugo.

Pričakovani učinki uporabe vsebin za zaposlene:
– zmanjševanje, obvladovanje in preprečevanje bolečin v vratu, križu, ramenih, zapestjih, nogah,
– zmanjševanje, obvladovanje in preprečevanje težav z duševnim zdravjem,
– motivacija in ozaveščenost za zdrav delovni in življenjski slog,
– izboljšanje psihofizične kondicije,
– ureditev telesne teže,
– izboljšanje kvalitete spanje,
– in drugo.

Cena dostopa do vsebin je odvisna od števila zaposlenih.

 

Kaj menijo naše stranke:

20-članska pilotna skupina naših zaposlenih je preizkusila izbrane storitve ZAP FITCORP, ki so se izvajale v živo in online. Zaposleni so imeli možnost 30-minutnega on-line posveta s psihologinjo in zdravnico medicine dela ter dodatnega posveta s kineziologom, poleg tega so izvajalci vsem dali možnost dostopa do e-platforme, kjer so na voljo različne vaje za izvajanje aktivnih odmorov in vadb za določene dele telesa (hrbtenica, noge, rame in vrat, roke itd.), ter izvedli 2 webinarja (»Krepitev gibal za manj kostno-mišičnih obolenj« in »Izzivi v srednji dobi odraslosti«). V anketnem vprašalniku ob koncu preizkusa storitev so zaposleni že po dobrem mesecu čutili izboljsanje počutja oz. zmanjšanje bolečin. Vsi bi te storitve enotno priporočili svojim sodelavcem. Posebej lahko pohvalimo celovit pristop, saj je izvajalec poleg samih storitev v živo, zaposlenim omogočil še vrsto dodatnih e-aktivnosti z namenom čim širše ozavestiti posameznike o pomenu gibanja in skrbi za svoje zdravje. Kineziolog Miha Rojc, ki je bil glavni nosilec aktivnosti, je pokazal izjemno strokovnost, hitro odzivnost, željo pomagati z ustreznimi nasveti in aktivnim spremljanjem ter motiviranjem posameznikov pri izvajanju zastavljenih programov vadbe. Helena Lokar, Direktorica, Upravljanje s kadri in splošne zadeve, Telekom Slovenije

RAZIŠČITE VEČ
Morda vam bo všeč tudi…