Delavnica | Kako poskrbim za zdravo hrbtenico
Opis izobraževanja
Izobraževanje je namenjeno ozaveščanju in motivaciji zaposlenih za skrb za zdravo hrbtenico in gibala.
Vsebina in struktura izobraževanja
1. del
- Razumevanje zgradbe hrbtenice
- Zakaj je gibanje pomembno za zdravje hrbtenice in gibal
- Zdravstvene težave v zvezi z delom in sedeč delovni in življenjski slog
- Temelji dobre ergonomije
- Kako zmanjšati/preprečiti bolečine v hrbtenici
2. del
- Prikaz in izvedba vaj za vzdrževanje zdravja hrbtenice in gibal
- Preventiva najpogostejših bolezni gibal pri sodobnem delavcu
- Učinkoviti aktivni odmori za hrbtenico glede na specifike dela
- Povzetki, vprašanja in odgovori
Trajanje
60 minut
Število udeležencev
Do 30 udeležencev
Izvajalci
Strokovni sodelavci ZAP FITCORP.
Lokacija izvedbe
Po dogovoru.
Cena po dogovoru.
Kaj menijo naše stranke:
V želji, da bi se program Zdravo v Petrolu dotaknil prav vseh zaposlenih, ga izvajamo na različne načine. Pri tem so nam v pomoč tudi raznovrstni in učinkoviti programi Ekipe ZAP, ki jih udeleženci zelo dobro ocenjujejo ter pohvalijo njihovo praktičnost, učinkovitost, dobro počutje po izvedenih aktivnostih in dostopnost, saj se izvajajo po celi Sloveniji. Nina Potisek, Direktorica procesne podpore in ravnanja s človeškimi viri, Petrol d.d., Ljubljana S tokratno delavnico smo nadgradili znanja lanskoletnih ZAP-ovih delavnic »Za zdravo hrbtenico in gibala«, ki so gostovale po Sloveniji, v večjih krajih, kjer poslujemo. Zaposlenim smo želeli še bolj približati pomen aktivnih odmorov ter jih spomniti, kako pomembno je pravilno sedenje v pisarni, za volanom ali pri delu doma, kako pomembno je redno gibanje, ustrezen pristop k vadbi v prostem času ali zdrava prehrana ter redno sproščanje. Duša Lindtner, višja strokovna sodelavka, Zavarovalnica Triglav, d.d.RAZIŠČITE VEČ
Morda vam bo všeč tudi…
-
Prehransko svetovanje zaposlenim, na delovnem mestu ali v ambulanti
Nudimo prehransko svetovanje za zaposlene glede na želje, cilje, potrebe in življenski slog. S pomočjo analize telesne sestave in trenutnih prehranskih navad skupaj določimo smenice in oblikujemo strategije za dosego ciljev.
-
Izobraževanje | Okusno in koristno prehranjevanje na delovnem mestu
Predavanje zajema strategije za organizacijo in pripravo hitrih, zdravih ter uravnoteženih obrokov, poda konkretne ideje ter predstavi primere kaj izbrati v trgovini in v restavracijah, ko časa za pripravo doma ni.
-
Analiza vzrokov bolniškega staleža in zdravja zaposlenih
Namen analize je ugotavljanje dejanskega stanja in zdravja v delovni organizaciji ter na tej podlagi načrtovanje najučinkovitejših ukrepov za vzdrževanje in krepitev zdravja in delazmožnosti zaposlenih.